Uprawnienia

Top  Download  Previous  Next

Korzystanie ze zdalnego dostępu zależy od:

roli w nVision,

ustawień w szczegółowym widoku danego użytkownika.

Kiedy próbujesz połączyć się zdalnie z urządzeniem, sprawdzane są wszystkie sesje użytkowników na nim zalogowanych. Wyświetlane są wszystkie sesje, ale możesz połączyć się jedynie z sesją swoją lub sesją użytkownika, do którego masz dostęp.

 

Administrator ma zdalny dostęp włączony w pełnym zakresie i nie można tego ustawienia zmienić:

help-desk_zdalny-dostep-uprawnienia-administrator-domyslne_zoom40

 

Operator ma zdalny dostęp włączony, ale możliwa jest zmiana:

help-desk_zdalny-dostep-uprawnienia-operator-domyslne_zoom40

 

Dla Użytkownika domyślnym ustawieniem jest brak zdalnego dostępu:

help-desk_zdalny-dostep-uprawnienia-uzytkownik-domyslne_zoom40

 

Administrator może ten zdalny dostęp włączyć:

help-desk_zdalny-dostep-uprawnienia-uzytkownik-wlaczone_zoom40

Dostęp może być ograniczony:

do urządzeń z konkretnych map i oddziałów,

do użytkowników z wybranych grup.

 

help-desk_zdalny-dostep-uprawnienia-uzytkownik-mapy_zoom40

 

help-desk_zdalny-dostep-uprawnienia-uzytkownik-grupy_zoom40